کد خبر: 25613138
تاریخ انتشار: سه شنبه 04 اسفند 1394
خانه » سایت های خبری » نکته آنلاین » دولت توجهی به اقتصاد مقاومتی ندارد
نسخه چاپی
ارسال به دوستان
رئیس سابق بسیج دانشجویی در گفت وگو با نکته آنلاین:

دکتر محمد ودود حیدری رئیس سابق بسیج دانشجویی از فعالینی سیاسی است که در طول فعالیت خود نگاه ویژه ای به جوانان و قشر دانشجو داشته است. وی پیش از حضور در بسیج دانشجویی مدیر مسئولی روزنامه جوان و همچنین معاونت سیاسی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه ها را نیز در کارنامه خود داشته است.

به گزارش چی 24 به نقل از نکته آنلاین: به گزارش نکته آنلاین ، دکتر محمد ودود حیدری رئیس سابق بسیج دانشجویی از فعالین سیاسی است که در طول فعالیت خود نگاه ویژه ای به جوانان و قشر دانشجو داشته است. وی پیش از حضور در بسیج دانشجویی مدیر مسئولی روزنامه جوان و همچنین معاونت سیاسی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها را نیز در کارنامه خود داشته است. بر این اساس در خصوص ارزیابی عملکرد اقتصادی و رویکرد پسا برجام دولت یازدهم با وی گفتگویی انجام داده ایم که در زیر می‌خوانید.
ارزیابی شما از عملکرد اقتصادی دو سال گذشته چیست؟
دولت از آغاز رسمی فعالیتش اولویت و تمرکز اصلی خود را بر روی مذاکرات هسته ای و رسیدن به یک توافق هسته ای گذاشت که البته منافع و مضراتی داشت. از مضرات این رویکرد این بود که تمام تلاش دولت معطوف به این مذاکرات شد و ما بقی وظایف دولت تحت الشعاع این مسأله قرار گرفت که به نظر من فارغ از اینکه در مذاکرات ما چه چیزی به دست می‌آوردیم یک ضعف بسیار بزرگ و عمده برای دولت محسوب می‌شود. نکته دوم که می‌خواهم به آن اشاره کنم این است که وقتی دولت تمام هم و غم خود را معطوف به مسأله مذاکرات کرد از بحث اقتصاد مقاومتی و توجه به ظرفیت‌های داخلی که مورد تأکید موکد رهبر انقلاب قرار داشت، باز ماند در حالی که انتظار این بود با اولویت دادن به اقتصاد مقاومتی و استفاده از ظرفیت‌های داخلی کشور هم در بخش اشتغال زایی و هم در بخش خروج از رکود اقدامات موثر‌تر و مفید‌تری را به انجام می‌رساند. امروز هم بعد از به پایان رسیدن مذاکرات هسته ای، سرمایه دولت به راحتی توسط طرف غربی مورد حمله قرار می‌گیرد و هر روز نقض عهدی از طرف مقابل مشاهده می‌شود. به نظر من دولت بایستی نقاط اطمینان بخش دیگری را در کنار بحث مذاکرات هسته ای در پیش می‌گرفت و همه تخم مرغ‌های کشور را در سبد مذاکرات قرار نمی‌داد. به طور کلی تمرکز بر روی یک مسأله بدون توجه به آلترناتیو‌های ممکن برای آن یک خبط بزرگ است و ممکن است این اشتباه در آینده گریبانگیر متولیان دولت باشد
امروز سخنانی از برخی از مقام‌های دولتی می‌شنویم که برخی از کارشناسان از آنها با لفظ دلالی برجام یاد می‌کنند، نظر شما در این باره چیست؟
به طور کلی برجام با همه خوب و بد بودنش تمام شده و نقدهای ما باید معطوف به فضای پسا برجام باشد. یعنی امروز دیگر صحبت از خوب یا بد بودن برجام تأثیری ندارد و دردی از کشور دوا نمی‌کند. اما برای امروز نظر من این است که جریانی در بدنه دولت قصد دارد از برجام در سایر موضوعات فرهنگی و سیاسی سوء استفاده کند. عبارات و الفاظی مانند برجام دو و رفع حصر در همین راستا ارزیابی می‌شود که به طور کلی این مقولات هیچ ارتباطی به برجام ندارد حتی من شنیدم که فردی می‌گفت کم شدن حضور گشت ارشاد در سطح شهر از نتایج برجام است. این صحبت‌ها در واقع آدرس غلط دادن به جامعه است و تنها چیزی که جامعه بعد از اجرایی شدن برجام انتظار آن را دارد و باید از سوی دولت به آن توجه شود بهبود و حل مشکلات اقتصادی عدیده ای است که کشور در حال حاضر با آنها در گیر است اما به نظر می‌رسد برخی از مسئولین دولتی می‌خواهند آنچه که مردم انتظار دارند را با آدرس غلط دادن و وعده‌های بی ارتباط با برجام بپوشانند و توجه افکار عمومی را منحرف کنند.
به طور کلی عملکرد دولت پس از برجام را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
برجام یک متمم اساسی دارد که رهبر انقلاب به آن بارها توجه داده اند، بحث اقتصاد مقاومتی و اقتصاد درونزا. ولی امروز دولت توجهی به آن ندارد. قرار بود بعد از برجام تحریم‌ها برداشته شود و زمینه انتقال تکنولوژی به کشور باز شود، نه اینکه مسیر مسدود شده واردات کالا‌ها از کشور‌های بیگانه به کشور باز گردد. امروز شاهدیم که برخی از مسئولین دولتی ژست ارتباط با دنیا می‌گیرند که البته منظور آنها از دنیا، غرب است. محصول این ارتباط با غرب هم همان طور که در گذشته شاهد آن بودیم، واردات بی رویه کالا است. به نظر من هجوم کالا‌های غربی و دست پاچگی وارد کنندگان خاص برای وارد کردن محصولات غربی به کشور نمی‌تواند از برکات برجام باشد. این مسأله همان چیزی است که عده ای از دلسوزان از مدت‌ها قبل نسبت به انجام آن هشدار می‌دادند. کشور ما با واردات بی رویه محصولات هیچگاه پیشرفته نمی‌شود و این مسأله منفعتی برای ملت ندارد. تنها افرادی که می‌توانند از این مقوله منتفع شوند واسطه‌ها و دلالان نزدیک به دولت هستند که منافع هنگفتی از رویکرد دولت می‌بینند. در پایان باید بگویم که دولت باید خیلی مراقب باشد چون مردم رفتار‌های دولت را نظارت می‌کنند و هنوز نسبت به عملکرد آن خوشبین هستند ولی اگر ببینند همان شیوه قبلی فروش نفت و واردات کالا‌های مصرفی از کشور‌های غربی قرار است انجام شوند قطعاً ارزیابی خود را نسبت به دولت تغییر می‌دهند.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
طراحی پرتال خبری، توسط پارس نوین